Folkmusic with an Irish touch
 
www.fergal.nl

Ireland Tour

IRELAND TOUR 2015

Van 3 tot en met 7 september 2015 verbleven we in Ierland voor onze eerste Ireland Tour. Met onze auto’s volgepropt met instrumenten en geluidsapparatuur reden we naar Cherbourg (Frankrijk) om daar in te schepen en 18 uur later voet op Ierse bodem te zetten. Eenmaal daar aangekomen togen we naar Wil en Marjan’s dochter Lennie die met haar man Paul en hun twee zoontjes woonachtig is in Ierland. Zij trakteerden ons op een warm welkom met onder meer een héééérlijke lunch met een prachtig uitzicht op de fields of barley; de gerstevelden die bezongen worden in het nummer Fields of Gold. Lennie trad voor de gelegenheid op als onze ‘manager’. Zij wist op voorhand twee optredens voor ons te regelen; op vrijdag 4 september in Colfer’s Pub in Carrig-on-Bannow en zondag 6 september in het Visiting Centre van het prachtige Hook Lighthouse in Hook Head.


De optredens waren een machtige ervaring. In de pub zong het aanwezige publiek zowat al onze liedjes uit volle borst mee. We zaten met kippenvel te spelen. Wat een belevenis en wat een geweldig gevoel heeft het bij ons achtergelaten. Het was voor ons al speciaal om on the holy ground van de folk muziek te kunnen maken, maar hier hadden we nooit van kunnen dromen. Als slotstuk speelde de kroegbaas een vette jig op zijn mondharmonica met begeleiding van ons. Diep in de nacht keerden we terug naar ons hotel. Inslapen duurde nog even….


Tijdens het optreden in de pub kreeg onze drummer Harrie, samen met zijn vrouw Nel, een daverde verrassing gepresenteerd. Hun vrienden Theo en Dré en hun vrouwen gingen zogenaamd op motorvakantie naar de Eifel, maar halverwege het optreden kwamen zij plots de pub binnengewandeld. De blik op Harrie’s gezicht was onbetaalbaar.

We waren al heel blij met ons optreden in de pub, maar het optreden bij het HookIMG_2382 Lighthouse was er een in de overtreffende trap! We speelden in een kleine ruimte met een fantastische akoestiek. Anders dan in de pub was een geluidinstallatie niet nodig en konden we behalve onze pub-songs ook de rustige en ingetogen ballads ten uitvoer brengen. Zoals gezegd werd het een memorabele middag met een gouden randje. We raakten gevoelige snaren en maakten emoties los en na ieder liedje klonk een daverend applaus. Ook hier werd flink meegezongen.
We kregen complimenten (van een geëmotioneerde dame: ‘thank you, you made my holiday’) en er werden na afloop handen geschud. Sommige gasten konden maar moeilijk geloven dat we ‘from Holland’ kwamen. We hebben verschillende heel bijzondere optredens gehad, maar deze staat met stip op één!


Uiteraard hebben we zelf ook pub’s bezocht en genoten van de muziek en de nodige pints of Guinness. Ierland is een land met een prachtige natuur en ontzettend gastvrije, vriendelijke mensen. We kijken terug op een heerlijk en onvergetelijk verblijf  ‘and we bid adieu’. We komen er zeker nog eens terug!


Een speciaal en bijzonder groot dank je wel voor Lennie en Paul voor al het geregel en de meer dan goede zorgen!

IRELAND PICS

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress